Eayk - Çeşme Marina 2023 Kış Trofesi Sona Erdi

EAYK - Çeşme Marina tarafından organize edilen 2023 Kış Trofesi'nin altıncı ve son ayağı, geçtiğimiz hafta sonu Çeşme Marina'da düzenlendi.

20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte, 7'si Destek, 24'ü IRC sınıfı olmak üzere toplam 31 tekne yarışta yer aldı. EAYK-Çeşme Marina Komodoru Akif Sezer, brifing sırasında yaptığı konuşmada, organizasyona ev sahipliği yapan Çeşme Marina başta olmak üzere, etkinliğe destek veren Ulllman Sails, Raymarine, Kmh Rigging/Kaya Ropes ve Alaçatı Bike House gibi sponsorlara teşekkürlerini sundu. Ayrıca Sezer, 10-11 Haziran tarihlerinde Çeşme'den Foça'ya yapılacak olan offshore yarışı ve 29 Ekim'de "100'üncü yılda 100 mil" mottosuyla gerçekleştirilecek İzmir Körfez yarışını duyurdu.

Yarışların ilk günü, kayıtların tamamlanmasının ve Baş Hakem Eşref Uzun'un brifing bilgilendirmelerinin ardından, IRC sınıfları C1 rotasında, Destek sınıfları ise Coğrafi-1 rotasında yarışa başladı.

Trofenin final gününde, tüm ekipler online brifing sonrasında saat 11:00'de Çeşme Marina'dan ayrılarak start hattında buluştu. A2 ve Coğrafi – 2 rotalarında gerçekleşen iki yarış sonrasında, katılımcılar Marina Yacht Club'da düzenlenen kokteyl ve ödül töreninde bir araya geldi.

Çeşme Marina Yacht Club'da düzenlenen ödül töreni ve kokteyl, EAYK Komodoru Akif Sezer'in açılış konuşması ve moderatörlüğünde gerçekleşti. 6. ayak yarışları için tüm sınıflarda dereceye giren teknelere kupa yerine, Behçet Uz Çocuk Vakfı'na yapılan bağışları temsil eden plaketler takdim edildi. 2023 Kış Trofesi dereceleri için Erkan Uyav Design tarafından özel olarak tasarlanan tekne şeklindeki kupalar sahiplerine verildi.

Trofe ödülleri arasında, Ullman Sails tarafından overall birinciliğe verilen asimetrik balon, Raymarine'in overall ikinciye sunduğu Chartplotter ve EAYK'nın overall üçüncüye hediye ettiği bir haftalık karapark ve çekme-atma hizmeti bulunmaktaydı.

Trofe sonuçlarına göre; IRC-A0 sınıfında ARKAS BLUEMOON, IRC-A1 sınıfında YOGİ BEAR, IRC-A2 sınıfında CYGNUS, IRC-A3 sınıfında DALA QUATTRO, IRC-B1 sınıfında NEMO BALSPOR, IRC-B2 sınıfında YANKI-2 ve Destek Sınıfında TAXI teknesi birinciliği elde etti.